Media e lirë

Mbi gramatikën e persishtes të Naim Frashërit

Dr. Abdullah REXHEPI   MBI GRAMATIKËN E PERSISHTES TË NAIM FRASHËRIT[1] Abdullah Rexhepi Naim Frashëri ishte njohës i shkëlqyeshëm i gjuhës perse. Ai arriti të krijojë në këtë gjuhë dhe si trashëgim na ka lënë Divanin ‘Tahajjulat’ (Ëndërrime). Gjatë qëndrimit në Stamboll, Naim Frashëri pos që punoi në administratën e Portës së Lartë, ishte edhe …

Mbi gramatikën e persishtes të Naim Frashërit Read More »

SHKALLËT

tregim nga Ajkuna Dakli Përpiqem të vrapoj ca më shpejt po çanta që më përplaset në kërcinj më pengon. Jam vonë. Dhe kur pa sot! Në ditën e dëshmorëve. Me siguri do më caktojnë të bëj roje nderi te lapidari pranë shkollës dhe dua s’dua vonesa ime do të ketë rënë në sy. Historia e …

SHKALLËT Read More »

Tradhtia në krye të Kosovës

Prof. dr. Eshref YMERI   TRADHTIA NË KRYE TË KOSOVËS Eshref Ymeri Të nderuar lexues, Pas deklaratave të fundit antikombëtare të presidentit të Kosovës Hashim Thaçi për ndryshimin e kufirit mes Kosovës dhe Serbisë, deklarata këto të një mercenari të regjur në shërbim të Beogradit, mendoj se përmbajtja e artikullit me titullin e mëposhtëm tingëllon …

Tradhtia në krye të Kosovës Read More »

PRIVATJA, PUBLIKA DHE TË PËRGJUESHMIT

Kur u bënë publike, në një gazetë gjermane (Bild) përgjimet e bisedave mes funksionarëve dhe enforcers të Partisë Socialiste, që linin të kuptohej – me gjasë – për shitblerje votash dhe parregullsi të tjera në zgjedhjet, shkrova se, edhe sikur përgjimet vetë të kenë qenë të autorizuara nga gjykata (gjë që mbetet për t’u konfirmuar), …

PRIVATJA, PUBLIKA DHE TË PËRGJUESHMIT Read More »

Rrëfimi i gazetares turke për Kosovën – tregon se cilat vende duhet vizituar

Nga: Zeynep Bilgehan Hürriyet Seyahat   RRËFIMI I GAZETARES TURKE PËR KOSOVËN – TREGON SE CILAT VENDE DUHET VIZITUAR Mirësevini në Kosovë! Në njërin nga shtetet më të reja në botë! Kosova shtrihet në qendër të Gadishullit Ballkanik, me popullsi shumicë shqiptare dhe me pavarësi që daton nga viti 2008. Edhe pse shtet i ri, Kosova …

Rrëfimi i gazetares turke për Kosovën – tregon se cilat vende duhet vizituar Read More »

Kur nderohet “tjetri”

Qerim VRIONI   KUR NDEROHET “TJETRI” Qerim Vrioni Titulli i mësipërm i shkrimit në leximin fillestar nuk duket shumë i ftilluar. Kjo, sepse përgjithësisht, tjetri duhet nderuar e respektuar, ngaqë po i kreve këto veprime për vetën e parë, njëjës (përveç që nuk është e vështirë) kalojnë në individualizëm dhe vetmburje, ose siç u thonë rëndomë “i …

Kur nderohet “tjetri” Read More »

Scroll to Top