Media e lirë

The Aliçka Problem: “Periudhat e çuditshme te jetës tonë duhet të zgjasin përgjithmonë”

“Slowly will cover us The soft dirt of this world” Për të shkarkuar albumin e fundit “Best Music” klikoni këtu : http://thealickaproblem.bandcamp.com/. Nga Alfred Bushi The Aliçka Problem Në kujtesën kolektive vitet ‘70 etiketohen si një nga dekadat më të rëndësishme të historisë së ndryshimit dhe emancipimit si politk ashtu dhe kulturor të njerëzimit. Janë …

The Aliçka Problem: “Periudhat e çuditshme te jetës tonë duhet të zgjasin përgjithmonë” Read More »

Arsimi nuk pret.

Balancat në kërkesë-ofertën në arsim janë prishur. Nevoja për reforma është e madhe. Rreziku që të na bjerë bumerangu i liberalizimit të arsimit në supe është pas dere. Rishikimi i politikave do të ndëshkonte shumë njerëz e shumë dyer. Por, në emër të cilësisë dhe në emër të një të nesërmeje të përbashkët më të …

Arsimi nuk pret. Read More »

LIBËR I RI

Libri im i fundit është gati tani, dhe do të prezantohet për publikun ditën e hënë, në orën 6:30 pasdite, te kafe-libraria “E përshtatshme”. Ftesën mund ta shkarkoni duke klikuar mbi imazhin përbri. Sende që nxirrte deti është një ese e çlirët për historinë e dashurisë së shqiptarëve, ose më mirë të shumë prej nesh, …

LIBËR I RI Read More »

Ittihâd-ı Arnavut apo Bashkimi Shqiptar

Kushtrim SHEHU   ITTIHAD-I ARNAVUT APO BASHKIMI SHQIPTAR Lidhja e Prizrenit Pikërisht në shek. XIX. pjesëtarë të komunitetit shqiptar njëherit figura elitare të shoqërisë osmane ndjenë nevojën dhe u vetobliguan për një riorganizim shoqëror shqiptar. Në momentet kur ekzistenca shqiptare që nga rënia e Perandorisë Osmane gjendet në situatën më të favorshme historike për një …

Ittihâd-ı Arnavut apo Bashkimi Shqiptar Read More »

KODI I DERRKUCIT

Jehona e zgjedhjeve shqiptare nuk ka përfunduar ende, ndaj të diskutosh për kode zgjedhore në këto momente tingëllon disi e pazakontë. Mirëpo debatet në Italinë fqinje, që sillen prej vitesh rrotull ligjit elektoral, na shtyjnë të bëjmë ndonjë konsideratë që nuk mëton të futet në axhendën e politikës shqiptare, anipse mund të shërbejë për zbërthimin …

KODI I DERRKUCIT Read More »

Idrizi-Papuliasit: Mendo për gjykimin e Zotit, Çështja Çame kërkon drejtësi

IDRIZI-PAPULIASIT: MENDO PËR GJYKIMIN E ZOTIT, ÇËSHTJA ÇAME KËRKON DREJTËSI Shpëtim Idrizi Të dashur motra dhe vëllezër, Ne erdhëm në një shesh tjetër, sepse pala greke kishte frikë prej nesh. Por, ne jemi ata që kemi qenë gjithnjë, sepse gjaku nuk mohohet, etnia dhe kombi nuk mohohen. Ne jemi çamë, ne jemi shqiptarë kushdo qofshim, …

Idrizi-Papuliasit: Mendo për gjykimin e Zotit, Çështja Çame kërkon drejtësi Read More »

Scroll to Top