Media e lirë

PRONAT E SHQIPES

Jetojmë në kohë privatizimi të ethshëm dhe kthimi të përgjithshëm pronash, që për nga entuziazmi të kujton kanibalët që ulen të ndajnë në thela kufomën e pjekur në hell të patriarkut të vrarë. Privatizohen shtëpi dhe kopshte fëmijësh, pallate pionieri dhe pallate mbretërore, parkingje dhe parqe, salla pingpongu, floktore, kinema, klube shahu, biblioteka lagjesh, spitale, …

PRONAT E SHQIPES Read More »

Në pritje të “Tom à la ferme” nga Xavier Dolan

Nga: Lediona Kasapi Pas tre dramave “Je tue ma mere”, “Les amours imaginaires” dhe “Laurence Anyways”, Xavier Dolan do të prezantohet në Festivalin e 70-të të Venecias me një thriller psikologjik. Pas tre premierave në Kanë, filmi i tij i ardhshëm do të debutojë në Venecia. Tashmë filmi është renditur zyrtarisht mes filmave brenda konkurimit …

Në pritje të “Tom à la ferme” nga Xavier Dolan Read More »

Vitet

“To go Where? Man with Luggage”, ©Alberto Sughi Nga: Cesare Pavese Përktheu: Renato Kalemi Prej atij që kam qenë atëherë nuk ka mbetur më asgjë: ende jo burrë, isha një fëmijë. E dija prej kohësh, por gjithçka ndodhi në fund të dimrit, një mbrëmje e një mëngjes. Ishim bashkë, thuajse të fshehur, në një dhomë …

Vitet Read More »

Nuk ka pragmatizëm që mund të justifikojë mungesën e votës së protestës!

Ajo që sot promovohet si pragmatizëm e na shitet si i tillë është ajo vazelina që zbut kufirin mes të keqes dhe të mirës! Pragmatizmi i momentit është ai i suvllaqit që do hamë sepse na ka marrë uria shumë, edhe pse sërish në vaktin tjetër do të na duhet të shndërrohemi në lypsarë. Duke …

Nuk ka pragmatizëm që mund të justifikojë mungesën e votës së protestës! Read More »

Pse ngjarja e Përmetit është një ngjarje kombëtare?

Mentor NAZARKO   PSE NGJARJA E PËRMETIT ËSHTË NJË NGJARJE KOMBËTARE?   Mentor Nazarko Ngjarja e Përmetit është, pa diskutim, nga ngjarjet më të rëndësishme të tranzicionit shqiptar për nga implikimet që bart dhe precedentët që mund të vendosë në ecurinë e mëtejshme të këtij tranzicioni, qoftë në planin e brendshëm, qoftë në atë të …

Pse ngjarja e Përmetit është një ngjarje kombëtare? Read More »

Scroll to Top