Media e lirë

Flamuri

Nga: Faik Konica Skenderbeu kur jetonte Shqipëria lulëzonte. Ishe e fortë, ish e zonjë Kish në flamur një shqiponjë Një shiponjë me dy krerë Ai lirisht hapej në erë. Kur armiku na vërvitej Flamuri i kombit ngrihej Gjëmonin një mij trumbeta Suleshin treqind mij veta. Derdhjin gjakun si të marrë Që të mbaheshin Shqipëtarë. Derdhjin …

Flamuri Read More »

Dritarja e bardhë

© Sheila Creighton 2012 Nga: Dorina Bebja … “Alo?” “Alo, përshëndetje! Me zonjën Era flas?” “Po. Kush jeni ju?“ “Zonja Era…mund t’iu therras Era se nuk më pëlqejnë formalizmat?“ “Po meqë e paskeni problem…më thërrisni Era.  Unë si mund t’iu thërras?” “Ju lutem të më falni.  Jam kaq i hutuar. Ky telefoni krijon shkëputje herë …

Dritarja e bardhë Read More »

Njoftim: Manifestim proteste ndaj partikracisë së instaluar në Shqipëri 21 Qershor 2013!

NËSE NUK PAJTOHESH me sistemin e drejtësisë që nuk i trajton të gjithë në mënyrë të barabartë, NËSE NUK PAJTOHESH me rritjen e hendekut të të ardhurave mes të pasurve dhe të varfërve, NËSE NUK PAJTOHESH me partitë politike që vazhdimisht premtojnë ulje të papunësisë në vend dhe në të vërtetë kur marrin pushtetin administrojnë …

Njoftim: Manifestim proteste ndaj partikracisë së instaluar në Shqipëri 21 Qershor 2013! Read More »

Dispanceria

Më në fund vendosa ta nxjerr librezën e shëndetit, pas tërë këtyre viteve divorc me institucionet publike të shëndetësisë, për të nxjerrë raportin e aftësisë që më kërkon kompania vendosa të ndjek linjën . Gjej mjeken e lagjes ( më në fund e gjeta atë) , me jep një letër më thotë të bëj një …

Dispanceria Read More »

Shqiptarët në luftën çlirimtare të Sirisë

Nehat ISLAMI SHQIPTARËT NË LUFTËN ÇLIRIMTARE TË SIRISË* Në luftimet e viteve 1925-1927 kundër kolonizatorëve francezë në Siri morën pjesë më se 20 djelmosha kosovarë nga të cilët 3 u vranë heroikisht. Pas Luftës së Parë Botërore të “sëmurit në Bosfor” iu shuan të gjitha shpresat se do të shërohej ndonjëherë për t’iu kthyer edhe …

Shqiptarët në luftën çlirimtare të Sirisë Read More »

Scroll to Top