Art & Kulturë

Arti si tepri.

Interviste me  Toni Negrin e vitit 1988 Përktheu: Alfred Bushi Gian Marco Montesano: A ekziston ende sot mundësia për ta përcaktuar artin në ndonjë menyrë objektive? Dallim, funksion, tepri, me pak fjalë, çfarë është arti? Toni Negri: Kam menduar gjithmonë se arti është prodhim, prodhim qenieje. Kur riorganizon lëndët përreth një pritjeje, pritje e diçkaje …

Arti si tepri. Read More »

Jashtë sezonit

Pranë stendës së botimeve Buzuku, përgjatë këtyre ditëve të Panairit të Librit ,Tiranë 2013 Filed under: Lart & Poshtë, Letërsi Tagged: autore te rinj, Flurans Ilia, jashte sezonit, panairi i librit 2013, proze, roman, shqip

Edhé

 nga Kozi Nasi Dhe jeta, kjo e vetmja që më ndjell e më thith skutash e caqesh ku arrij pa frikë; dhe drama, kjo e papërtuara e kudondodhur që xheloze për lirinë time më mbërthen fyti e s’më lë të marr frymë; dhe lumturia, kjo zanë tin’zare, aspak e fisme që kënaqet vetëm kur më …

Edhé Read More »

The Aliçka Problem: “Periudhat e çuditshme te jetës tonë duhet të zgjasin përgjithmonë”

“Slowly will cover us The soft dirt of this world” Për të shkarkuar albumin e fundit “Best Music” klikoni këtu : http://thealickaproblem.bandcamp.com/. Nga Alfred Bushi The Aliçka Problem Në kujtesën kolektive vitet ‘70 etiketohen si një nga dekadat më të rëndësishme të historisë së ndryshimit dhe emancipimit si politk ashtu dhe kulturor të njerëzimit. Janë …

The Aliçka Problem: “Periudhat e çuditshme te jetës tonë duhet të zgjasin përgjithmonë” Read More »

Scroll to Top