Art & Kulturë

Skica e jugut

“Land Meets Sea,”, David Beale. Nga: Loer Kume Mëngjesi i erës, erës së marrë marrë shkund fieret e shelgjet. E të zhvesh krejtësisht në një lakuriqësi të ndjerë e ngre dallgë të bardha mbi sipërfaqen e blusë së thellë. Menjëherë si me urdhër era zhduket, dallgët zhduken në një pezulli të shkëlqyer e lëmuar argjendi. …

Skica e jugut Read More »

Fshehtësi

Nga: Mariola Kapidani Të fshehtat janë si gënjeshtrat. Diçka lënë pa thënë, hedhin një qilim të errët mbi dyshemenë e rrafshët dhe e bardha humbet. Teksa ecën aty në errësirën e një pëlhure të panjohur, mbulohesh e tëra për të mos lënë asnjë grimcë të dukshme. Gënjeshtra, të pa vërteta e heshtje, për tu fshehur …

Fshehtësi Read More »

Rreth një treni që fishkëllen natën, ose efikasiteti i tregimit

(Tregim shumë i shkurtër nga Murakami Haruki shkruar në vitin 1995. Pjesë e marrë nga “Majmuni-merimangë i natës” . Përkthim i lirë nga italishtja.) Vajza ka një pyetje për t’i drejtuar djalit : “Sa shumë më do?” Ai mendohet për një çast, më pas, qetësisht, përgjigjet, “ Si një tren që fishkëllen natën “. Ajo …

Rreth një treni që fishkëllen natën, ose efikasiteti i tregimit Read More »

Duke parë një vajzë 100 % të përkryer në një mëngjes të bukur Prilli.

nga Haruki Murakami, përkthim i lirë nga Alfred Bushi     Në një mëngjes të bukur prilli, në një rrugë anësore të lagjes Harajuku,  kalova pranë një vajze  100 % të përkryer. Nuk ishte ndonjë bukuri e madhe. Dhe as tmerrësisht elegante. Flokët mbrapa kokës i kishin marrë një formë të shëmtuar duke fjetur dhe, …

Duke parë një vajzë 100 % të përkryer në një mëngjes të bukur Prilli. Read More »

Fanfara Tirana takon Transglobal Underground dhe rregjistrojnë një kryevepër: Kabatronics

nga Darien LEVANI Fanfara Tirana janë ansambli i vjetër i ushtrisë, Transglobal Underground janë një hibrid post elektronik, rap e reggea me bazë në Londër, e përmbledhin të gjithë ato ndikimet që perandoria britanike ka mbjellë nëpër botë. Kur takohen lind Kabatronics, album hedhur në treg në shkurt të këtij viti. Për hir të së …

Fanfara Tirana takon Transglobal Underground dhe rregjistrojnë një kryevepër: Kabatronics Read More »

Scroll to Top