Art & Kulturë

Dritarja e bardhë

© Sheila Creighton 2012 Nga: Dorina Bebja … “Alo?” “Alo, përshëndetje! Me zonjën Era flas?” “Po. Kush jeni ju?“ “Zonja Era…mund t’iu therras Era se nuk më pëlqejnë formalizmat?“ “Po meqë e paskeni problem…më thërrisni Era.  Unë si mund t’iu thërras?” “Ju lutem të më falni.  Jam kaq i hutuar. Ky telefoni krijon shkëputje herë …

Dritarja e bardhë Read More »

Flamuri

Nga: Faik Konica Skenderbeu kur jetonte Shqipëria lulëzonte. Ishe e fortë, ish e zonjë Kish në flamur një shqiponjë Një shiponjë me dy krerë Ai lirisht hapej në erë. Kur armiku na vërvitej Flamuri i kombit ngrihej Gjëmonin një mij trumbeta Suleshin treqind mij veta. Derdhjin gjakun si të marrë Që të mbaheshin Shqipëtarë. Derdhjin …

Flamuri Read More »

Vitet

“To go Where? Man with Luggage”, ©Alberto Sughi Nga: Cesare Pavese Përktheu: Renato Kalemi Prej atij që kam qenë atëherë nuk ka mbetur më asgjë: ende jo burrë, isha një fëmijë. E dija prej kohësh, por gjithçka ndodhi në fund të dimrit, një mbrëmje e një mëngjes. Ishim bashkë, thuajse të fshehur, në një dhomë …

Vitet Read More »

Në pritje të “Tom à la ferme” nga Xavier Dolan

Nga: Lediona Kasapi Pas tre dramave “Je tue ma mere”, “Les amours imaginaires” dhe “Laurence Anyways”, Xavier Dolan do të prezantohet në Festivalin e 70-të të Venecias me një thriller psikologjik. Pas tre premierave në Kanë, filmi i tij i ardhshëm do të debutojë në Venecia. Tashmë filmi është renditur zyrtarisht mes filmave brenda konkurimit …

Në pritje të “Tom à la ferme” nga Xavier Dolan Read More »

Scroll to Top