Media e lirë

Shkupi në optikën e një publicisti

SHKUPI NË OPTIKËN E NJË PUBLICISTI Nuridin Ahmeti MR. Nuridin AHMETI Me rastin e promovimit të eseut historik “Shkupi”, të autorit Kim Mehmeti në Prizren… Në kuadër të bibliotekës së botimeve të veçanta të Shtëpisë Botuese “Logos- A” me qendër në Shkup, në vitin 2011, është botuar edhe libri i shkrimtarit e publicistit të njohur …

Shkupi në optikën e një publicisti Read More »

Hajt mo ..

Sot bleva tre gazeta per te lexuar, me pelqen ti blej tre cdo dite nderkohe qe pjesen tjeter e shikoj online. Perkatesisht bleva gazeten Panorama, Shqip, dhe Mapo. Po shikoja me sy kritik kopertinat e ketyre gazetave ne lidhje me zgjedhjet qe u zhvilluan dje ne France. Duke anashkaluar hapsiren e kushtuar ne kopertine, ajo …

Hajt mo .. Read More »

Firdeusiu dhe Shah-name-ja e tij nëpër botë

Shahrouz FALAHATPISHEH   FIRDEUSIU DHE SHAH-NAME-JA E TIJ NËPËR BOTË   Shahrouz Falahatpisheh Përmbajtja e artikullit: » Hyrja » Rreth rëndësisë së Firdeusit dhe Shah-Name-së së tij » Retrospektiva dhe burimet e tregimeve të Shah-Name-së » Studimi i figurës së Firdeusiut në botë   Hyrja I urti Abul-Kasim Hasan Pur-Ali Tusi, i njohur si Firdeusiu, sipas mendimit të shumicës …

Firdeusiu dhe Shah-name-ja e tij nëpër botë Read More »

Historia jonë nëpër shekuj; gjuha jonë, feja dhe beteja me egon

Dr. Mustafa BAJRAMI   HISTORIA JONË NËPËR SHEKUJ; GJUHA JONË, FEJA DHE BETEJA ME EGON Dr. Mustafa Bajrami Kombi shqiptar përgjatë historisë së vet, po thuaj në mënyrë permanente kaloi nëpër sprovimet më të vështira. Historia jonë është plot përpjekje për ta mbijetuar fatin që kishim dhe të cilin, me sa duket e krijuam edhe …

Historia jonë nëpër shekuj; gjuha jonë, feja dhe beteja me egon Read More »

Ortodoksizmi politik i diplomacisë greke

Shaban MURATI   ORTODOKSIZMI POLITIK I DIPLOMACISË GREKE Një problem i ri shfaqet përpara diplomacisë shqiptare në ballafaqimet e saj të tanishme dhe të ardhshme me diplomacinë greke. Është një problem i ri, i paraqitur për herë të parë publikisht nga diplomacia zyrtare e Athinës në muajin gusht të këtij viti. Problemi është ortodoksizmi politik …

Ortodoksizmi politik i diplomacisë greke Read More »

PRITSHMËRI

Mbledhjet e qeverisë Edi Rama – ende e paformalizuar nga pikëpamja institucionale –, në Vlorë e në Shkodër, nxitën interpretime të shumta. Konteksti i veçantë politiko-kushtetues dhe mbulesa e munguar mediatike ofruan terren pjellor për hamendjet nga më të ndryshmet lidhur me qëllimet e mbledhjeve të mësipërme. Natyrisht, mediat e etura për informacion nuk e …

PRITSHMËRI Read More »

Fjalorthi politik shqiptar në një fjalëkryq

Fjalorthi politik shqiptar është bërë më në fund një fjalëkryq interaktiv. Ju mund ta zgjidhni atë duke gjetur fjalët në vendin e duhur. Kush e zgjidh i pari, tregon se është shqiptar i mirë. Klikoni te linku për të hapur fjalëkryqin. fjalekryq i plote politik cross Përgjigjet gjenden te fjalori te këto linqe: http://diaryoftirana.com/fjalorth-politik-shqiptar-iv-hyrjet-e-reja/ http://diaryoftirana.com/fjalorth-i-politik-shqiptar-pjesa-iii/ …

Fjalorthi politik shqiptar në një fjalëkryq Read More »

Scroll to Top