Media e lirë

HISTORINË PO E LËMË PRAPA

U bënë ditë, në mos javë, që gazeta Dita boton materiale të gjyqit të vitit 1977 kundër “grupit armiqësor” të Abdyl Këllezit, Koço Theodhosit, Kiço Ngjelës, Vasil Katit dhe të tjerëve, të cilët akuzohen se kanë vepruar, në mënyrë të organizuar, për të “sabotuar” ekonominë socialiste. Është fjala për ministra dhe zyrtarë të lartë të administratës, …

HISTORINË PO E LËMË PRAPA Read More »

Kriza, dhjetëra mijëra shqiptarë mbetën pa punë

Vrojtimi i kryer nga INSTAT pranë familjeve flet për një situatë dramatike më 2013 Gjergj Erebara 54 mijë shqiptarë humbën vendin e punës gjatë vitit 2012 në krahasim me vitin 2011, ndërsa mijëra të tjerë humbën bizneset ku qenë të vetëpunësuar e dhjetëra mijëra kaluan në kategorinë e të “punësuarve pranë familjeve, pa pagesë”. Këto …

Kriza, dhjetëra mijëra shqiptarë mbetën pa punë Read More »

SHKRETËTIRA

Italianët kanë një shprehje: cattedrale nel deserto, e cila shënjon një projekt sa të madh, aq edhe të panevojshëm, si vetë katedralja e ngritur në shkretëtirë, ose pa iu përgjigjur nevojave të ndonjë komuniteti. Në fakt, katedralja është jo vetëm vendi ku gjendet katedra e peshkopit (froni ku ulet peshkopi), por edhe kisha mëmë e …

SHKRETËTIRA Read More »

SHTATË SHPIRTRA

Këto ditë, teksa u përfol dështimi qesharak i përpjekjeve të xhenierëve për të rrëzuar, me shpërthim të kontrolluar, një ndërtesë abuzive në Tiranë, mediat kujtuan, jo pa një farë nostalgjie, kohën kur shpërthime të tilla jo vetëm dilnin me sukses, por edhe ishin të dënuara të dilnin me sukses; duke përmendur rastin e demolimit shembullor …

SHTATË SHPIRTRA Read More »

Tashmë askush nuk mund ta mohojë, jemi ca të neveritur!!!

Asnjë shqiptari, sado naiv që të jetë, nuk i lejohet të shpresojë apo të besojë se administrata publike në Shqipëri është një institucion karriere. Pavarësisht se kjo është kaq e qartë dhe se është vërtetuar nga eksperienca katërcipërisht përgjatë njëzet vjetëve të fundit, disa mijëra shqiptarë qenë aq naivë sa të “dorëzonin CV-të”. Vetë socialistët …

Tashmë askush nuk mund ta mohojë, jemi ca të neveritur!!! Read More »

ME AKSION

Një hije dyshimi ka rënë mbi veprimet e fundit të qeverisë shqiptare. Bëhet fjalë për disa prishje ndërtimesh pa leje dhe një sërë sekuestrimesh kundër qendrave të bixhozit dhe të lojërave të fatit. Përderisa përbëjnë masa të domosdoshme për shoqërinë dhe ekonominë shqiptare, për sa kohë mbështeten nga opinioni i shëndoshë publik, përse këto veprime …

ME AKSION Read More »

Ari monetar, si e fitoi Shqipëria më 1953

  Argumentimet juridike, Britania këmbënguli që ari t’i jepej Shqipërisë Ngjarja – Një artikull i revistës amerikane të Ligjit Ndërkombëtar i vitit 1955 hedh dritë mbi procedurat e ndjekura nga forcat aleate për të caktuar fatin e arit monetar shqiptar dhe argumentet juridike që bënë që Shqipëria ta përfitonte pronësinë mbi arin, ndonëse nuk e …

Ari monetar, si e fitoi Shqipëria më 1953 Read More »

Scroll to Top