Media e lirë

Voskopoja u ndërtua nga vllehët, Korça vepër e myslimanëve

Vepror HASANI   VOSKOPOJA U NDËRTUA NGA VLLEHËT, KORÇA VEPËR E MYSLIMANËVE Xhamia e Iljaz Bej Mirahorit Si e plaçkitën pazarin e Korçës dhe i vunë zjarrin Kasabasë Korçë- Që nga atëherë kanë kaluar shumë kohë por deri më tani  kjo histori ka mbetur e patreguar. Sot vjen për herë të parë. Çuditërisht as historianët …

Voskopoja u ndërtua nga vllehët, Korça vepër e myslimanëve Read More »

Hakim Abul-Maxhd Maxhdud Ibn Adam Sana’i Ghaznavi, Senai

HAKIM ABUL-MAJD MAJDŪD IBN ĀDAM SANĀ’Ī GHAZNAVI, SENAI (v. 1080-1131) Hakim Abul-Maxhd Maxhdud Ibn Adam Sana’i Ghaznavi, Senai Pas vetes ka lënë kaside, mesnevi dhe gazele të shumta dhe në çdonjërën prej tyre është mjeshtër. Rëndësia e Senaiut qëndron te poezitë e tij mistike. Ai, në poezinë persiane,  ka futur i pari elementet e misticizmit …

Hakim Abul-Maxhd Maxhdud Ibn Adam Sana’i Ghaznavi, Senai Read More »

Shpërthen lufta civile në Tiranë

Ruritania News Agency – 19 tetor 2013 Tiranë – Ndërsa qytetarët e papërgjegjshëm të këtij vendi qenë duke rrëkëllyer birra pas birrash nëpër klubet e natës, në periferi të Tiranës shpërtheu ajo që ia kishim frikën të gjithë. Lufta Civile! Casus Belli për këtë përleshje u bënë llamarinat e shitësve të zarzavateve me formë perpendikulare …

Shpërthen lufta civile në Tiranë Read More »

Sa vlen për shqiptarët Beteja e Kosovës?

Milazim KRASNIQI   SA VLEN PËR SHQIPTARËT BETEJA E KOSOVËS? Dr. Milazim Krasniqi Kremtimet e tashme histerike klerikalo-nacionaliste të serbëve në Gazimestan janë vazhdimësi e asaj pamjeje të deformuar që ata kanë krijuar për veten e tyre dhe në atë kontekst edhe për betejën e Kosovës. Por shqiptarët nuk kanë pse të inkuadrohen në atë …

Sa vlen për shqiptarët Beteja e Kosovës? Read More »

KTHIM PRAPA?

Teknologjia na mëson me shprehi e zakone të reja. Deri pardje, për të bërë ndonjë llogaritje relativisht të thjeshtë kërkonim laps e letër; dje kërkonim nëpër sirtarë makinën llogaritëse; sot nxjerrim nga xhepi celularin inteligjent dhe hapim funksionin e duhur. Kush kërkon laps e letër shikohet me habi, sikur është teletransportuar nga ndonjë planet tjetër, …

KTHIM PRAPA? Read More »

Halil Inalcik “Të zbërthesh Perandorinë Osmane”

HALIL INALCIK “TË ZBËRTHESH PERANDORINË OSMANE” Dr. Halil Inalcik Vjen në shqip  monografia “Perandoria Osmane” e historianit të famshëm turk  e cilësuar si një  bashkëudhëtar i domosdoshëm për këdo që kërkon të mësojë rreth Islamit, Turqisë dhe Ballkanit të viteve 1300 deri  në 1600. Perandoria Osmane. Periudha klasike 1300-1600 Autor: Halil Inalcik Përktheu: Edvin Cami …

Halil Inalcik “Të zbërthesh Perandorinë Osmane” Read More »

Aktet normative si shprehje e vullnetit të unit

Gjergj Erebara Herën e parë që dëgjova për ekzistencën e Aktit Normativ qe herët në vitet 2000. Disa muaj para se të mësoja emrin e këtij akti, pata takuar një punonjës të administratës tatimore. Punonjësi më pati shpjeguar se me asistencë të BE-së Shqipëria kishte miratuar një ligj. Ligji Për Policinë Financiare unifikonte luftën kundër …

Aktet normative si shprehje e vullnetit të unit Read More »

Scroll to Top