Media e lirë

Arnautët në Perandorinë Osmane

Dr. Dritan EGRO (Instituti i Historisë, Tiranë)   ARNAUTËT NË PERANDORINË OSMANE*   Dr. Dritan Egro Kur njëri prej intelektualëve shqiptarë të kohës së Zogut u ankua për nivelin e jetesës së Shqipërisë së atëhershme duke bërë përgjegjës sundimin e gjatë osman, bashkëshortja e ambasadorit të atëhershëm turk në Tiranë (1934) ia ktheu: “Fajin e …

Arnautët në Perandorinë Osmane Read More »

Feja dhe ana e errët e politikës amerikane

John L. ESPOSITO dhe Sheila B. LALWANI   FEJA DHE ANA E ERRËT E POLITIKËS AMERIKANE   John L. Esposito Ne duhet të luftojmë injorancën fetare në Amerikë. Shumë amerikanë janë analfabet në aspektin fetarë, ngaqë feja shpeshherë është bërë justifikim për diskriminimin, fantazimin dhe krime të urryera, thonë shkrimtarët. Feja ka një anë të …

Feja dhe ana e errët e politikës amerikane Read More »

Shërbëtori servil i kishës shoviniste greke, si gjithmonë, në krye të detyrës

Prof. Dr. Eshref YMERI   SHËRBËTORI SERVIL I KISHËS SHOVINISTE GREKE, SI GJITHMONË, NË KRYE TË DETYRËS   Eshref Ymeri Në numrin e datës 21 qershor të gazetës së nderuar internetike “Tribuna shqiptare”, unë kisha botuar një shënim të shkurtër me titull “Kanë shumë të drejtë z. Moisiu dhe znj Kati, por…”, në të cilin …

Shërbëtori servil i kishës shoviniste greke, si gjithmonë, në krye të detyrës Read More »

ATLASI ANATOMIK I KRYEMINISTRISË

Këto ditë të ndërrimit të stafetës në ekzekutiv, dy gjeste thelbësisht simbolike të qeverisë së re kanë tërhequr vëmendjen e publikut edhe ngaqë janë përcjellë bujshëm nga mediat: heqja e gardhit që rrethonte ndërtesën e kryeministrisë në Tiranë, dhe botimi i një numri fotosh aspak mikluese të interierëve të po asaj ndërtese, menjëherë pas marrjes …

ATLASI ANATOMIK I KRYEMINISTRISË Read More »

BETEJA FOTOGRAFIKE

Nga shumë anë u konstatua me të drejtë se në Shqipëri ka plasur lufta e fotografive. Nga llogoret e zyrave të shtypit, ndoshta për herë të parë, komunikatat ua lanë sipërinë fotove në sulmin ajror kundër “armikut”. Institucione, spitale, sheshe, personazhe, etj. që fotografohen me breshëri. Kurrë si kësaj here, folja shkrep në shqip nuk …

BETEJA FOTOGRAFIKE Read More »

Scroll to Top