Media e lirë

Nga se kërcënohet në të vërtetë minoriteti grek

Ergys MËRTIRI NGA SE KËRCËNOHET NË TË VËRTETË MINORITETI GREK Ergys Mërtiri Ngjarja e fundit e ndodhur në Himarë ka ndezur reagime të ndryshme, të cilat në përgjithësi duket se nuk po i shërbejnë aspak një klime pozitive në raportet mes shqiptarëve dhe minoritetit grek. Përtej deklaratave, në dukje të arsyeshme, të kreut të Kishës …

Nga se kërcënohet në të vërtetë minoriteti grek Read More »

Rrymat politike katolike shqiptare

Dr. Hysamedin FERAJ RRYMAT POLITIKE KATOLIKE SHQIPTARE Dr. Hysamedin Feraj Përpjekjet e priftërinjëve shqiptarë për të ruajtur shqiptarësinë e klerit të kishës katolike në Shqipëri përballë prirjes së papës për të emëruar priftërinj të huaj, kryesisht sllavë përbëjnë një pjesë të madhe të dokumenteve të shek.XVII. Ndërkohë që prisnin një ndihmë të veçantë nga Papa …

Rrymat politike katolike shqiptare Read More »

Shqiptarët në luftën çlirimtare të Sirisë

Nehat ISLAMI SHQIPTARËT NË LUFTËN ÇLIRIMTARE TË SIRISË* Në luftimet e viteve 1925-1927 kundër kolonizatorëve francezë në Siri morën pjesë më se 20 djelmosha kosovarë nga të cilët 3 u vranë heroikisht. Pas Luftës së Parë Botërore të “sëmurit në Bosfor” iu shuan të gjitha shpresat se do të shërohej ndonjëherë për t’iu kthyer edhe …

Shqiptarët në luftën çlirimtare të Sirisë Read More »

Dispanceria

Më në fund vendosa ta nxjerr librezën e shëndetit, pas tërë këtyre viteve divorc me institucionet publike të shëndetësisë, për të nxjerrë raportin e aftësisë që më kërkon kompania vendosa të ndjek linjën . Gjej mjeken e lagjes ( më në fund e gjeta atë) , me jep një letër më thotë të bëj një …

Dispanceria Read More »

Njoftim: Manifestim proteste ndaj partikracisë së instaluar në Shqipëri 21 Qershor 2013!

NËSE NUK PAJTOHESH me sistemin e drejtësisë që nuk i trajton të gjithë në mënyrë të barabartë, NËSE NUK PAJTOHESH me rritjen e hendekut të të ardhurave mes të pasurve dhe të varfërve, NËSE NUK PAJTOHESH me partitë politike që vazhdimisht premtojnë ulje të papunësisë në vend dhe në të vërtetë kur marrin pushtetin administrojnë …

Njoftim: Manifestim proteste ndaj partikracisë së instaluar në Shqipëri 21 Qershor 2013! Read More »

Nuk ka pragmatizëm që mund të justifikojë mungesën e votës së protestës!

Ajo që sot promovohet si pragmatizëm e na shitet si i tillë është ajo vazelina që zbut kufirin mes të keqes dhe të mirës! Pragmatizmi i momentit është ai i suvllaqit që do hamë sepse na ka marrë uria shumë, edhe pse sërish në vaktin tjetër do të na duhet të shndërrohemi në lypsarë. Duke …

Nuk ka pragmatizëm që mund të justifikojë mungesën e votës së protestës! Read More »

Shqiptarja dhe palestinezi

Ali OLLONI   SHQIPTARJA DHE PALESTINEZI* (Zakonet, barazia, bashkëjetesa dhe botëkuptimet – në familjen arabo-shqiptare)** Shqiptarët që sot jetojnë në Republikën Arabe të Sirisë (kryesisht në lagjet e njohura Divanije dhe Kadem të Damaskut) kanë një varg problemesh. – Çifuti s’po na lë rehat! – thonë disa që me interesim e përcjellin situatën në Lindjen …

Shqiptarja dhe palestinezi Read More »

Pse ngjarja e Përmetit është një ngjarje kombëtare?

Mentor NAZARKO   PSE NGJARJA E PËRMETIT ËSHTË NJË NGJARJE KOMBËTARE?   Mentor Nazarko Ngjarja e Përmetit është, pa diskutim, nga ngjarjet më të rëndësishme të tranzicionit shqiptar për nga implikimet që bart dhe precedentët që mund të vendosë në ecurinë e mëtejshme të këtij tranzicioni, qoftë në planin e brendshëm, qoftë në atë të …

Pse ngjarja e Përmetit është një ngjarje kombëtare? Read More »

Scroll to Top