Media e lirë

Njoftim: Manifestim proteste ndaj partikracisë së instaluar në Shqipëri 21 Qershor 2013!

NËSE NUK PAJTOHESH me sistemin e drejtësisë që nuk i trajton të gjithë në mënyrë të barabartë, NËSE NUK PAJTOHESH me rritjen e hendekut të të ardhurave mes të pasurve dhe të varfërve, NËSE NUK PAJTOHESH me partitë politike që vazhdimisht premtojnë ulje të papunësisë në vend dhe në të vërtetë kur marrin pushtetin administrojnë …

Njoftim: Manifestim proteste ndaj partikracisë së instaluar në Shqipëri 21 Qershor 2013! Read More »

Nuk ka pragmatizëm që mund të justifikojë mungesën e votës së protestës!

Ajo që sot promovohet si pragmatizëm e na shitet si i tillë është ajo vazelina që zbut kufirin mes të keqes dhe të mirës! Pragmatizmi i momentit është ai i suvllaqit që do hamë sepse na ka marrë uria shumë, edhe pse sërish në vaktin tjetër do të na duhet të shndërrohemi në lypsarë. Duke …

Nuk ka pragmatizëm që mund të justifikojë mungesën e votës së protestës! Read More »

Shqiptarja dhe palestinezi

Ali OLLONI   SHQIPTARJA DHE PALESTINEZI* (Zakonet, barazia, bashkëjetesa dhe botëkuptimet – në familjen arabo-shqiptare)** Shqiptarët që sot jetojnë në Republikën Arabe të Sirisë (kryesisht në lagjet e njohura Divanije dhe Kadem të Damaskut) kanë një varg problemesh. – Çifuti s’po na lë rehat! – thonë disa që me interesim e përcjellin situatën në Lindjen …

Shqiptarja dhe palestinezi Read More »

Pse ngjarja e Përmetit është një ngjarje kombëtare?

Mentor NAZARKO   PSE NGJARJA E PËRMETIT ËSHTË NJË NGJARJE KOMBËTARE?   Mentor Nazarko Ngjarja e Përmetit është, pa diskutim, nga ngjarjet më të rëndësishme të tranzicionit shqiptar për nga implikimet që bart dhe precedentët që mund të vendosë në ecurinë e mëtejshme të këtij tranzicioni, qoftë në planin e brendshëm, qoftë në atë të …

Pse ngjarja e Përmetit është një ngjarje kombëtare? Read More »

PRONA LUGAT (II)

Argumentet kundër “sugjerimit” tim janë të forta, të vjetra, solide; disa kanë qenë në qarkullim që para se të dilte Manifesti i Partisë Komuniste, njëlloj sikurse të këqiat e pronësisë mbi truallin diheshin që para Marksit. E megjithatë – ky diskutim që bëjmë nuk është teorik; problemi i pronësisë në Shqipëri është real, jo akademik …

PRONA LUGAT (II) Read More »

PRONA LUGAT

Krimet në Shqipëri sot konsumohen për gjithfarë motivesh të ulëta – grindje banale, xhelozi, zënie rruge në trafik, një kompliment i lëshuar jo në kohën dhe vendin e duhur, një varëse e bukur, radioja e ndezur me zë të lartë, një “ça ke që shef”, you name it. Megjithatë, shumë, tepër shumë vrasje dhe lëndime …

PRONA LUGAT Read More »

Scroll to Top